Over mij:
Mijn specialiteit is fotografie met mobiele studio op locatie, theater- en reportagefotografie.
Corporate fotografie voor de zakelijke markt en reportages van evenementen vormen daar een (belangrijk) onderdeel van.

Samen met mijn vrouw Annemieke van der Togt fotografeer ik vaak grote theaterproducties en evenementen: we zijn dan een goed ingewerkt duo!

Ik werk (of heb gewerkt) oa. in opdracht voor:
Stage Entertainment Nederland
Nationale Postcode Loterij
VriendenLoterij
De Graaf & Cornelissen Entertainment
TheaterAlliantie
Nationale Opera & Ballet
Cushman & Wakefield
Stichting Musical Awards
Senf Theaterpartners
VVTP
Humanitas
PWC
Zoover
Méér Muziek in de Klas
Telegraaf
DeLaMar Theater
André van Duin Producties
Medialane
Endemol Nederland
Talpa TV-Producties
RTL Nederland
NPO
Scheltema
AVROTROS
Omroep MAX
Walibi Holland
Privé (magazine)
Independent Films

Een stukje geschiedenis…
Er zijn niet veel mensen die weten hoe ik ooit begonnen ben als fotograaf, of beter, hoe ik eigenlijk in de showbizz- en theaterfotografie gerold ben.

Spierballen
1985: na 5 jaar voornamelijk modelfotografie te hebben gedaan (met hier en daar een bruidsreportage om uit de kosten van een nieuwe, dure fotostudio te kunnen komen) mocht ik tijdens de opnames van een TV-special van Jerney Kaagman, figureren als fotograaf die een studioshoot heeft met haar en m’n broer Julian als mooie “Mystery Man”. Ik maakte gelijk een echte fotoshoot van Jerney met een paar bodybuilders.
De volgende dag belde ik weekblad Privé en de Telegraaf, maar kreeg een ongeinteresseerde secretaresse aan de telefoon die de foto’s niet actueel genoeg vond. Daar nam ik geen genoegen mee: ik liet voor een klein kapitaal de volgende ochtend een stapel vakprints begeleid met een brief, in “Privé”-stijl geschreven, door een koerier bezorgen bij Henk v.d. Meyden. De volgende dag belde hij: ” ja, ja, mooi mooi – internationale klasse – ik wil het graag plaatsen in de Telegraaf…” Yes!

Versleten schoenen
Ik dacht: daar blijft het bij, maar 2 dagen later belde Maus Boegman, redactiechef van weekblad Privé, om te vragen of ik een proefopdracht voor ze wilde doen. Mijn kans op eeuwige roem was gekomen…dacht ik. De eerste opdracht was een fotoshoot met Henk Elsink. Een nogal saaie en humeurige man, op een lelijke locatie en met een paar versleten schoenen. Geen plaat – echt té saai voor woorden. Goede binnenkomer bij Privé… weg kans – alles voorbij.
Dat was ook de indruk die de redactiechef gaf: een afkeurende blik bij het turen door een fotoloepje zei me genoeg.
Ik denk dat ik daar mijn lot heb bepaald door op dat moment te zeggen: “Beste meneer Boegman, geef me alstublieft nog één kans: ik weet zeker dat ik veel voor uw blad kan betekenen…”


Klompen
Een aantal weken later mocht ik naar Duitsland om John James (Jeff Colby uit de Amerikaanse tv-serie “Dynasty”) te fotograferen. Graag met egale achtergrond voor een cover met tulpen en klompen voor de Hollandse sfeer. De shoot was helemaal geslaagd: iedereen was superenthousiast!

Het Begin
Henk was bevriend met Joop van den Ende en zo mocht ik voor zijn Tv-producties een aantal shows fotograferen (o.a. voor een van mijn grootste opdrachtgevers van nu: de Nationale Postcodeloterij!). Na TV kwam Joop’s Theaterproducties: het begin van mijn theatercarrière…

Contact
Email me als je meer over wilt weten: ik vind het fantastisch om van je te horen!

info@roybeusker.nl